אחד האלמנטים החשובים ביותר בכל מבנה, ובוודאי במבנים ציבוריים, כולל חניונים, מקלטים, חדרי מדרגות ועוד, זו תאורה שמשמשת לעת חירום.
כידוע, במקרי חירום רבים מערכת החשמל עלולה ליפול או שמפילים אותה באופן עצמאי על מנת למנוע אסון, למשל, במקרים שריפות או דברים דומים. אז אנחנו צריכים למצוא דרכים, כלים, כיצד להאיר את המקום על מנת שנוכל להשתמש בצורה סדירה. לשם כך, יש להשתמש במתקנים של תאורת חירום. אלה יותקנו בנקודות שאפשר לומר שהן אסטרטגיות, בשביל שיהיה ניתן להפיק מהן תועלת מרבית.
צריך לומר, השימוש בתאורת חירום הוא לא בגדר המלצה שכן במבנים רבים, מבני ציבור, בתי מסחר וכדומה, הרי שכל קבלן חייב להתקין תאורה כזו, אחרת הוא לא יקבל אישור להפעיל אותו. יש להתקין את התאורה על פי תוכנית סדורה, במקום מסוימים, זאת על מנת לאפשר לאנשים אשר מתגוררים, עובדים או מבקרים במקום להשתמש בתאורה בצורה מסודרת ונכונה.
לפני שנסביר איפה בדיוק מתקינים תאורת חירום, חשוב להבהיר, אחרי שמתקינים אותה, יש לבדוק שהיא אכן עובדת ובאופן כללי, יהיה נכון לבצע ביקורות ובדיקות מעת לעת, בשביל לוודא שאכן התאורה פעילה בצורה סדירה.
איפה נכון להתקין אותה
תאורת חירום נהוג להתקין במספר מקומות, אסטרטגיים כאמור. למשל, באזורי מעבר ממקום למקום, זאת בשביל שאנשים יוכלו לעבור בצורה נוחה. למשל, אם הם צריכים לעבור למקלט או לממ"ד.
כמו כן, יש להתקין תאורת חירום ליד חדרי ביטחון, בחדרי מדרגות, מסדרונות, דלתות אש ומקומות אחרים שיש להם משמעות וחשיבות הן במובנים של ביטחון, אבטחה, בטיחות ועוד. צריך להדגיש עוד שאת התאורה יש להתקין במרחק סביר אחד מהשני, בשביל שייווצר רצף.