מערכות אינטרקום חיוניות מאוד בימינו עבור בתים פרטיים וזאת מאחר שהן מסייעות לתחושת הביטחון האישי של כל הדיירים והמבקרים ומפחיתות למינימום את הסיכוי לפריצות והטרדות. בעזרת מערכות כאלה ניתן לפקח על כניסה ויציאה של אנשים מהבית ולמנוע מגורמים שאינם רצויים להיכנס לשטח הפרטי שלכם. מערכות אינטרקום טובות גם לחניות פרטיות וכן לדלתות אחוריות וזאת כדי למנוע כל פרצה. מערכות אינטרקום ביתיות ניתנות לרכישה על בסיס אודיו או וידיאו, כלומר מערכת שבה ניתן לדבר עם האדם הממתין ו/או לראות אותו ולהיות בטוח שזה אכן אותו אדם ולא מתחזה או נוכל שמחפש גישה לטריטוריה הפרטית שלכם. אפשרות נוספת היא מודל בקרת כניסה
היתרונות והחסרונות של המודלים
כל מערכת אינטרקום אינה ניתנת להתקנה מיד אלא דורשת תשתית מקומית מתאימה שתאפשר לחבר את שער הכניסה לפנים הבית. מערכת עם מצלמה מסך וקודן מאפשרת זיהוי מהיר של האורח ומעניקה תחושת ביטחון, אבל ניתנת להפעלה רק מקומת הקרקע, ולא מאגפים אחרים בבית. אינטרקום ישן עם שפורפרת אולי נחשב זול אבל אינו מאפשר זיהוי ויזואלי או התעלמות מהצלצול. מערכת עם מצלמה ומסך המחוברת לטלפון הנייד דרך אפליקציה נחשבת למודרנית במיוחד וויעילה יותר מאחרות. ניתן להשיב לצלצול מכל מקום בבית או מחוצה לו ולפתוח את הדלת אבל רמת הקליטה תלויה ברחוב הפס ועשויה לסבול הפרעות שיבשו את פעילות המערכת.
הצורך בתשתית מקומית
כל מערכות האינטרקום מבוססות על זרם חשמלי ולכן מחייבות חיבור בין השער לאינטרקום עצמו, אשר נמצא בתוך הבית. בחוץ חייבים להימצא מנעול חשמלי, ידית הזזה ולחצן יציאה, ובפנים צינורות וכבלים מתאימים כדי שתוכלו להקרין תמונה או רק לשמוע קול דרך האינטרקום.
אולי יעניין אתכם גם: מערכות אזעקה