כשאנחנו משכירים או שוכרים דירה, הרי שיש לנו ציפיות בקשר שבינינו לבין השוכר או המשכיר. ציפיות אלו מגולמות בין היתר בחוזה שבינינו ומעבר לכך, גם ביחסים בינינו.
איך מבצעים תיאום ציפיות בשביל למנוע בעיות?
קשר בין שוכר למשכיר, באופן טבעי, הוא קשר עסקי. המשכיר מספק לשוכר דירה, נכס ששייך לו, מקום לחיות בו, ובתמורה השוכר מספק לו שכר דירה חודשי, קבוע, בהתאם למה שנקבע בחוזה ביניהם. כל עוד אין בעיה בקשר והשוכר עומד בתנאי החוזה, אז הכל בסדר. ברגע שזה לא קורה, הרי שזה יכול בקלות להגיע למצב בו המשכיר יבחן אופציה של הוצאת צו פינוי מהדירה לשוכר.
תיאום הציפיות בין הצדדים הוא חשוב, הן בשביל ששניהם ידעו מה מוטל עליהם, מה עליהם לעשות, מה כל צד מצפה לקבל וכן מה מותר לבצע במסגרת החוזה ומה לא. מאחר והחוזה הוא מסמך משפטי לכל דבר, הרי ששני הצדדים לא יכולים לבצע דברים שלא כתובים בו ובוודאי שלא להפר את מה שסוכם עליו. הפרה כזו, היא בגין הפרת חוזה לכל דבר.
באילו נקודות חשוב לבצע תיאום ציפיות?
בדרך כלל, הן בשביל שהחוזה יעמוד ותבצע כלשונו והן בשביל שהקשר בין הצדדים יהיה טוב, יהיה חיוני, הרי ששני הצדדים מסכימים על נקודות שונות.
שכר דירה
הם מסכימים כמובן על תנאי השכר, מה גובה שכר הדירה החודשי שעל השוכר לשלם ומתי עליו לעשות את זה.
מצב הדירה
הם מסכימים על כך שעל השוכר לקבל דירה נאותה ולהחזיר אותה במצב דומה. מן הסתם, כל שינוי שהוא רוצה לבצע בדירה חייב לקבל אישור מצד המשכיר ובמקרים מיוחדים, אם נגרם נזק כתוצאה מבלאי או מגורם אחר, אז המשכיר יבצע שיפוץ על חשבונו.
התנהגות
הם מסכימים על כך שעל השוכר להתנהל בצורה נאותה, לא להפריע ולא להטריד את השכנים, לשמור על הכללים של הבניין וכן על מה שסוכם בינו לבין המשכיר.
פרטיות
בדרך כלל נהוג להסכים שאם המשכיר רוצה לבקר בדירה, עליו להודיע על כך מראש לשוכר, ולא להפתיע אותו.