בנייה באמצעות מעכבי בעירה

בנייה באמצעות מעכבי בעירה – יתרונות וחסרונות

מדי שנה אנו שומעים לצערנו על שריפות הפורצות בבתים, מפעלים, בנייני מגורים ועוד. כיום נהוג במסגרת מיגון מבנים לעשות שימוש בחומרים וצבעים שהם מעכבי בעירה. חומרים אלה נבדקים במכון התקנים וחייבים לעמוד בתקנים 931 ב' או 755 – עמידות לאש במשך שעתיים. פרמטר נוסף לבדיקת עמידותם היא דרגת התלקחות אפסית או נמוכה מאוד.  חומרים וצבעים מעכבי בעירה מבית שרפים מוצרי בטיחות , מצליחים ליצור הפרדה מהאש בתגובה כימית שהם מחוללים. תגובה זו מבודדת או מפסיקה לחלוטין את הבעירה ובכך מונעת את התפשטות האש.

שיפור עמידות אש בתהליך הבנייה

המשמעות של בנייה מראש עם חומרים וגם צבעים מעכבי בעירה נועדו כדי לצמצם עד כמה שניתן שריפות או דליקות במבנים.  חומרי בנייה עצמם עלולים להיות דליקים ברמות שונות, ולכן כדי שלא ישמשו "מוליכי אש" במקרה של שריפה, יש להשתמש בתהליך הבנייה במעכבי בעירה.  אלה הן היום דרישות הכבאות ותקן 931 להפרדת אש, כאשר מראש החשיבה היא לשפר את עמידות החומרים בבנייה, באמצעות מעכבי בעירה שקיבלו את אישור מכון התקנים. לא מדובר רק בחומרי בנייה אלא במגוון של מוצרים כמו: לוחות KBS, צבעים מעכבי בעירה גם לעץ. מעכב בעירה פנימי או חיצוני לעץ וכן לכה לעץ.  קולר תופח נגד אש המותקן באמצעות עוגנים על גבי צנרת פלסטיק דליקה, מונע התפשטות אש מקומה לקומה.

רצועה חסינת אש התופחת ומשמשת נגד איטום צנרת פלסטיק בין קומה לקומה. שרוול תופח נגד אש, דרכו עוברים כבלים או צנרת פלסטיק. מצופה בפנים בחומר אינטומסנטי תופח. במצב של שריפה, החומר הפעיל תופח ומונע את מעבר של אש ועשן בצורה מוחלטת.

שתפו עם חברים :-)

מאמרים נוספים שיכולים לעניין אותך: