פינוי מושכר

פינוי מושכר – פשוט אל תדאגו

מערכת היחסים בין שוכרים למשכירים היא מערכת יחסים הקשה ביותר להתמודד איתה וכאן בישראל שוק הדירות הוא מאד גדול. כשחושבים על זה, זה הגיוני שזאת תהיה מערכת יחסים שאינה מאוזנת היות ומדובר בנכס שהבעלים שלו מפקיד בידיים זרות ואמור להסתמך על כך שישמור עליו ללא נזקים וללא עיכובים בתשלומים.

בתקופה הנפרשת על פני השנים האחרונות דורשים בעלי הדירות להציג ערבויות שונות או ערבים מהמתעניינים לשכור את הנכסים וישנם גם בעלי נכסים שדורשים אך ורק הפקדה של שטר בטחון בזמן חתימת החוזה אם השוכרים לא בטוחים שהם יצליחו לעמוד בזמן בתשלומים או יהיו נזקים כלשהם לנכס.

נקודת השיא של מערכת היחסים הזאת עלול להגיע כשמתחילים להתערב מבחינה משפטית וחוקית אם הדיירים בנכס לא משלמים את תשלומי המיסים או את דמי השכירות ובנוסף לא מפנים את את הדירה בתום החוזה.

אחד מההליכים היותר רגישים יותר הוא ההליך בנושא פינוי שוכר שבעבר אופיין כתהליך קשה ומייגע. כיום בזכות תיקון על פסק הדין התהליך הרבה יותר קל וניתן לקבל צו פינוי אפילו תוך חודש (לרוב תוך כחודשיים) במקום שנה כפי שהיה בעבר.

בנוסף, התביעה המוגשת בנושא פינוי מושכר מוצגת בבתי המשפט כשהיא כוללת גם את סעד הפינוי של השוכרים הבעייתיים.

חשוב לזכור שבעל הנכס לא חותם על כל וויתור ולא יצהיר עליו גם בע"פ בעניין התשלומים שהשוכרים משלמים. גם ניתן להגיש תביעה נפרדת שנדרש בה פיצוי נפרד מהתביעה השניה בעניין הפינוי.

אם קיימים בידי הבעלים ערבויות, בטחונות או צ'קים בנקאיים (גם שטר בטחון החתום על ידי ערבים) זאת אפשרות שאפשר להפעיל דרך ההוצאה לפועל לצורך גביית חבויות.

המצב הרגיש הזה בו אנו מגיעים לצורך לבצע תהליך בו יש צורך בצו עבור פינוי שוכר הוא מצב שמחייב התערבות של עורכי דין המתמחים בתחום זה ויש להם וותק ונסיון מתאימים וזאת בדיוק הסיבה שמומלץ וכדאי להגיע למשרד מתאים, כדאי גם כזה שיש בו נסיון של פעילות מול ההוצאה לפועל כדי להעניק פתרונות גם בעניין גביית חבויות ופניה ישירה אל מערכות הגביה הנגישות של ההוצאה לפועל.

שתפו עם חברים :-)

מאמרים נוספים שיכולים לעניין אותך: