פינוי שוכרים

פינוי שוכרים – מה שלבי התהליך?

מערכות היחסים בין השוכר למשכיר הן בגדר מערכות היחסים היותר מורכבות, בעיקר בישראל, כאשר אנחנו יודעים ששוק הדירות הוא גדול. זאת מערכת יחסים שמטבעה אינה מאוזנת היות ומדובר בנכסים יקרים אותם בעל הנכס מפקיד בידיים שאינו מכיר על מנת לקבל עבורו תשלום חודשי ולסמוך על הדייר שישמור על הרכוש שלו.

קיימות דירות שיש בהן צורך בערבויות בנקאיות או ערבים לצורך הבטחונות, וישנן דירות שקיימת בהן דרישה של הפקדת שטר בטחון במעמד חתימות אם הדיירים לא רגועים בעניין האם יצליחו לשלם את השכירות או חלילה יגרמו לנזקים כספיים.

מערכת היחסים המורכבת הזאת מגיעה לשיא האתגר כאשר הדיירים המתגוררים בנכס מתחילים לא לשלם את דמי השכירות, לעכב את התשלומים, תשלומי המיסים ולמעשה משתלטים על הדירה ולא מפנים אותה בתום החוזה החתום.

פינוי שוכרים מאז ומתמיד נחשב לתהליך קשה מייאש ומייגע רווי ברגישות. תהליך שהתיש את בעלי הדירות. לצורך ייעול ההליך בוצע בו תיקון המסייע בקבלת התוצאות תוך כחדשיים, במקרים מסוימים אפילו חודש במקום שנה.

כיום,על פי תקן חדש, תביעה למטרת פינוי שוכרים תוגש לבית המשפט כאשר היא כוללת בתוכה גם את סעד פינוי הדיירים הסרבנים מהנכס.

חשוב לזכור – בעלי הדירות לא מוותרים על תשלומי השכירות שהשוכרים חייבים להם או על נזקים שנגרמים להם ויש להם את הזכות המלאה והאפשרות להגשת תביעה כללית שתדרוש פיצוי כספי נוסף באופן נפרד מתביעה אחרת הקשורה לנושא, וכך למעשה ישנה אפשרות להגיש תביעה גם עבור הפינוי וגם עבור הנזק הכלכלי במקביל.

המצב המשפטי של בעל הדירה אפשרי שיהיה טוב יותר אם יש באמתחתו המחאה בנקאית, בטחונות כלשהם או ערבויות, אפילו שטח בטחון שחתום על ידי ערב הוא אופציה. וכך אפשר להפעיל את מערך ההוצאה לפועל כתוסף לגבייה.

התהליך שבו מגיעים לסיטואציה של פינוי שוכרים הוא הליך שאי אפשר לבצע אותו ללא פניה למשרד עורכי דין שמתמחה בתחום. כדאי ומומלץ לגשת אל משרד המומחה בתחום, בעל נסיון וגם וותק, רצוי פעיל בתחום ההוצאה לפועל על מנת לתת מענה גם לעניין הגבייה ולכל מערכות הגבייה האפשריות.

שתפו עם חברים :-)

מאמרים נוספים שיכולים לעניין אותך: