כאשר מדובר בבתים משותפים הצורך במרזב משותף הוא הכרחי. הוא יכול להיות מקור לשקט או לכאב ראש. הסיבה היא בגלל שבעיה אחת לכל האורך שלו, ויש לו אורך די גדול, הופכת להיות בעיה של כל השכנים.
אז מה עושים כדי למנוע את זה? תחזוקה. כאשר המרזב מתוחזק הוא לא צובר אשפה, שקיות או כל משהו שיוכל לעצור את זרימת המים בעתיד.
במקרים שהוא כבר ישן, מומלץ להחליף אותו בחדש לפני שיתחילו הבעיות.
רוצים לדעת עוד על מרזבים לבתים משותפים? פשוט המשיכו לקרוא.
התקנת מרזבים על בתים משותפים:
מרזבים משותפים בדרך כלל מהווים מקור לכאב ראש מפני שכל השכנים עלולים לסבול אם המרזב אינו פועל כראוי. ככל שהמרזב ארוך יותר, הסיכוי שהוא יישאר חלול ונקי לאורך זמן פוחת וזה גם מה שמטיל את אחריות השמירה והתחזוקה של המרזב עליכם.
איך קורים נזקים למרזב? זה יכול להיות פסולת פשוטה כמו שקיות, עלים ולכלוכים שמצטברים ונערמים בתוך הצינור, המים שעוברים שם דוחסים אותם עוד, עד שהם הופכים לעיסה דביקה ובלתי עבירה וחוסמים לגמרי את תעבורת המים בצינור.
במקרים אחרים עצים שסמוכים לבניין שולחים ענפים או שורשים מטפסים ואלו מחוררים את הצינור וחוסמים אותו מבפנים. אמנם המים לא נוזלים החוצה בגלל שהגזע חודר פנימה וחוסם את החור, אבל המים עומדים תקועים בגלל השורש.
לכן, חשוב להקפיד להעביר את המרזב במקומות שיכולים כמה שפחות להיות בעיה עבורכם. בנוסף, כשאתם מזמינים איש מקצוע לבצע התקנת מרזבים חדשים קנו מרזבים איכותיים ועמידים. רוב המרזבים כוללים שני שכבות, שכבה פנימית וחיצונית. אחת אחראית על ההגנה על המרזב ואחת על תעבורת המים עצמם.
קראו על: עבודת אינסטלציה בסנפלינג