ידוע שכל תהליך הכרוך בהקמה של בית או מבנה אחר כרוך בלא מעט אישורים, טפסים ותקנות בירוקרטיות המחייבות את בעלי הנכס על פי החוק. אחד מאותן תקנות קובע כי התחלת עבודות בנייה להקמת מבנה מוכרחה להיעשות רק לאחר קבלת היתר בנייה, שזהו מסמך המאשר את תוכנית הבנייה המפרטת את שלבי הבנייה שמתוכננים להתבצע בפועל באתר הבניה.
היתרי הבנייה נועדו כדי להסדיר בצורה מפוקחת את תהליכי הבניה שנעשים בארץ, כשבעלי נכסים מחויבים להיצמד לתוכנית הבניה הרשמיות ולא לחרוג מהן ללא אישור מקדים לכך. לכן כאשר עולה הצורך להוסיף אלמנט מסוים למבנה קיים ישנה אפשרות להשיג אישור מתאים לכך מהרשויות, שזהו אישור על תוספת בנייה שנעשית.
מתעניינים בתכנית שינויים להיתר בנייה? היכנסו >>
מהי תוספת בנייה?
תוספת בנייה הינה פעולה הכרוכה בהוספת אלמנט מסוים למבנה קיים שכבר נבנה, כשאותו אלמנט איננו מופיע בתוכנית הבנייה המקורית ולכן הוא לא מתאים להיתר הבנייה המקורי שניתן. תוספת הבנייה יכולה להיות חדר נוסף שמוסיפים בבית פרטי או משרד, מחסן שבונים בשטח של הבית ואפילו שינוי הייעוד של המבנה – כמו הפיכת מבנה המשמש כמשרדים למבנה מגורים, וההיפך.
כשבעל נכס מעוניין להוסיף חלק מסוים למבנה שנמצא בבעלותו, עליו להוציא על כך אישור מתאים מהרשות המקומית כדי לא לחרוג מתקנות החוק ולהימנע מסנקציות שונות.
תוספת בנייה ללא היתר – כיצד זה אפשרי?
למרות שכל תוספת בנייה מחייבת אישור לכך, ישנה אפשרות לבצע תוספת בנייה ללא היתר. אפשרות זו רלוונטית כשמדובר על תוספת בניה שנעשית בשיטת בניה קלה. זוהי שיטה המאפשרת לבנות או להוסיף חלק במבנה ע"י לוחות קונסטרוקציה מוכנים כמו גדרות, שערים, סורגים, מבנים זמניים ומחסנים. כדי להבטיח כי אותן תוספות בנייה אינן מפרות את חוק התכנון והבניה, ובמקביל עונות על הצרכים של בעלי הנכס, מומלץ להיעזר בייעוץ של משרד אדריכלות המתמחה בתחום היתרי הבנייה.
מחפשים מידע על היתר לחריגות בנייה? הקליקו על הלינק!