איטום מבנים תת קרקעיים – איך מתבצעת העבודה הלכה למעשה?

מבנים תת קרקעיים יכולים להיות קומות חניה, מתחמי ביטחון שונים, מחסנים ועוד. אלה שימושיים מאוד כיום ומלבד מבנים ציבוריים או משותפים (כמו למשל קומת חניה לבניין משותף או קומה חניה בקניון) הרי שיש גם מבנים תת קרקעיים אפילו בבתי קרקע פרטיים. חשוב מאוד לאטום את המבנים הללו מפני חדירות מים, מזיקים שונים וכמובן לחזק את המבנה שלא יתמוטט. במקרה של רעידת אדמה המבנה עשויה להתמוטט ולקבור בתוכו את האנשים שנמצאים בו ולכן האיטום תורם גם לחיזוק המבנה במקרה כזה. איך מבצעים איטום למבנה תת קרקעי?

יש לאטום מבנים תת קרקעיים:

על מנת למנוע נזק מהמחתרת יש צורך לאטום אותה. השיטה הנפוצה ביותר לאיטום המבנה התת קרקעי היא באמצעות בטון. עם זאת, ישנן שיטות נוספות שניתן להשתמש בהן על מנת לאטום את המבנה בצורה בטוחה. . השיטה הנפוצה ביותר לאיטום מבנה תת קרקעי היא באמצעות בטון. עם זאת, ישנן שיטות אחרות שניתן להשתמש בהן כדי לאטום את המבנה בצורה מאובטחת. 

הרשימה הבאה מכילה את סוגי הבטון השונים המשמשים עם מבנים תת קרקעיים: בטון לפי עיצוב (CDB) או בטון תערובת מהיר (QMC): בטון מסוג CDB או QMC הוא סוג של בטון המיועד למבנים תת קרקעיים. בטון CDB, המכונה גם בטון תערובת מהיר, מיוצר בתערובת טרומית ויוצק לאדמה באמצעות ציוד כבד. בטון על ידי כוח הכבידה (CGB): CGB היא השיטה הנפוצה ביותר לאיטום מבנה תת קרקעי מכיוון שהיא עושה שימוש בכוח הכבידה כדי לאטום ולמלא סדקים. 

CDB ו-QMC הם שני סוגי הבטון העיקריים האחרים המשמשים למבנים תת קרקעיים. CGB היא השיטה הנפוצה ביותר לאיטום מבנה תת קרקעי מכיוון שהיא משתמשת בכוח הכבידה כדי לאטום ולמלא סדקים. דיוס: זהו הליך ללא מפרקים שממלא סדקים עם מלט, חול או חומרים אחרים. הדיוס עובד רק כאשר הסדקים קטנים מהעובי הקריטי של הבטון – בדרך כלל כמה סנטימטרים. מוט הברזל מונע דרך צד אחד של הסדק על ידי פטיש בכל סיבוב כונן. לאחר מכן מסירים את המוט ואת הבטון יוצקים סביבו כדי למלא את החללים שלא מולאו בדיס.

למידע נוסף בקרו באתר ביטומני >>>

 

שתפו עם חברים :-)

מאמרים נוספים שיכולים לעניין אותך: