חיזוק ושיקום מבנים משותפים – איך ולמה עושים את זה?

בשנים האחרונות אנחנו מתמודדים עם שתי תופעות, חששות גדולים. ראשית, לצערנו אנחנו מתמודדים עם מצבים בהם מבנים ישנים קרסו מאחר והם נבנו בצורה לא טובה או שהזמן פשוט גרם להם להיות מועדים לקריסה. שנית, אנחנו נאלצים להתמודד עם חשש ממשי, אמיתי, לרעידת אדמה אשר תביא איתה קריסה של מבנים רבים בישראל בעתיד.

לכן הרבה פעמים בעלי מבנים או בעלי נכסים במבנים משותפים, פונים לאנשי מקצוע אשר מתמחים בכל מה שקשור לתחום של חיזוק ושיקום מבנים משותפים. מדובר על אנשי מקצוע שעומד לרשותם הידע המקצועי הנדרש, וכן עומדים לרשותם האמצעים והכלים הנדרשים בשביל שיוכלו לבצע את תהליך העבודה בצורה טובה ויסודית כפי שנדרש מהם.

צריך לזכור, המטרה של חיזוק וגם שיקום מבנים משותפים היא למנוע מצב של קריסה פוטנציאלית מסיבה כזו או אחרת וכמובן לאפשר לדיירים במקום להמשיך וליהנות משגרת חיים בטוחה ללא חשש שהם יצטרכו להתמודד עם בעיה שכזו.

איך עושים את זה בפועל?

ראשית, יש לבחון את המבנה ואיך הוא בנוי, מה הוא כולל, מה בדיוק הבעיה איתה הוא מתמודד. שנית, יש לייצר תוכנית עבודה שתתאים לצורך חיזוק המבנה, באופן שלא ידרוש את הריסתו ובנייתו מחדש. כמובן שאם המבנה ישן ואין שום סיכוי לשקם אותו, אז לא תהיה ברירה אלא להרוס ולבנות מחדש.

חברת טופ רופ – פתרונות יצירתיים לעבודה בגבהים משתפים אותנו כי חשוב להבהיר, ייתכן מאוד שתהליך החיזוק ייקח זמן וישפיע על שגרת החיים של הדיירים, יחד עם זאת, זה בהחלט נזק מזערי ביחס לעובדה שהם עלולים למצוא את עצמם מתמודדים עם נזק הרבה יותר משמעותי, בכל בחינה שהיא עד לרמה של סיכון חיי אדם, אם חס וחלילה העבודה לא תבוצע והמבנה יקרוס.

שתפו עם חברים :-)

מאמרים נוספים שיכולים לעניין אותך: