בישראל יש לא מעט בעלי דירות שמעמידים את הדירות שלהם להשכרה. אולי למי שחולם על דירה להשקעה ולהנבת רווחים הדבר נראה פשוט וקל. הכנסה חודשית קבועה ופסיבית שבהחלט מייצבת את המצב הכלכלי… אבל בפועל הדברים לא תמי זורמים בקלות. כל כך הרבה בעלי דירות מתמודדים מול שוכרים קשים שגורמים לנזקים לדירה, לא עומדים בתשלומים, והכי גרוע – מסרבים להתפנות מהדירה עם תום תקופת השכירות.
> הקליקו למידע מאת עו"ד ניר אביבי
השוכרים והחוק
מתברר כי הסיטואציות הללו אינן מעטות, ובעלי נכסים רבים מתמודדים מול שוכרים קשים שלא משלמים כמו שצריך וגם לא עומדים ביתר תנאי החוזה. מה שכמובן מכניס את בעל הדירה למצב של נזקים והפסדים ממוניים רבים. החוק אוסר על פינוי בכוח של השוכרים. כמו כן אסור לבעל הדירה להחליף מנעול וכך למנוע באופן כוחני מהשוכרים להיכנס לדירה. כן, גם אם השוכר אינו משלם יש לו זכויות כלשהן.
מה אפשר בכל זאת לעשות?
אך החוק קשוב גם לבעל הנכס, והוא מאפשר לו לפנות בתביעה על מנת לפנות את הדייר. וזאת בפנייה אל בית המשפט השלום בעיר בה ממוקם הנכס המדובר. הפנייה עשויה להיות פנייה מהירה שקשורה רק לנושא הפינוי של הנכס. אך עשויה לכלול גם מרכיבים ממוניים בגין אי עמידה בתשלומים, נזקים שבוצעו בדירה וכן הלאה. אך הפן הממוני לא יוכל להתנהל בפנייה מהירה, כי אם בתביעה רגילה לכל דבר. חשוב מאוד לזכור כי התנהלות מול שוכר קשה עשויה להיות מורכבת מאוד. לכן יש לפנות אל עו"ד ניר אביבי מומחה בהפרת חוזים ובענייני פינוי שוכרים. וזאת כדי לדעת כיצד לפעול ואיך להתנהל על מנת להפחית נזקים ככל האפשר, ולהגדיל את הסיכוי לקבלת התשלום שמגיע לבעל הנכס.